skip to Main Content

Effect van gamen op creativiteit

gamenWist je dat gamen jouw wijzer maakt? Er zijn verschillende soorten games voor verschillende leeftijden. Je zult gemerkt hebben dat de peuter games meer puzzelvorm zijn. Dit is een super goed idee om het brein te vormen. Het is zeer leerrijk. Maar ook volwassenen hebben games die je hersenen stimuleren. Weet je dat het spelen van games je ook creatief maakt. De methode die je in je game toepas kun je in werkelijkheid ook gaan gebruiken, maar op een ander manier. Loodgieter in Utrecht heeft een creatieve team van gamers in het bedrijf.

Gamen zorgt in de meeste gevallen voor snelheid. Als je iemand bent die niet zo snel is met bepaalde handelingen kun je beginnen met een game die jouw snelheid verhoogt. Omdat je intensief bezig gaat zijn met gamen, behoud je de snelheid ervan. Je dagelijkse activiteiten gebeurt daardoor ook met een snelheid. Het is heel makkelijk om te starten. Soms lijkt een game in het begin heel saai, maar nadat je bezig bent ermee en vooral begint te winnen. Zie je dat het inderdaad iets is voor jou.

Er wordt vaak genoeg gezegd dat de kinderen niet meer goed presteren op school als ze eenmaal gamen, Maar dat is helemaal niet waar. Ze zijn er verslaafd aan, maar dat betekent niet dat ze niet kunnen studeren. Ze geven eerder de tijd aan gamen in plaats van studeren, omdat ze een doel hebben om die ene game level te behalen. Wanneer je de studenten een opdracht laat doen, zie je dat ze zich helemaal verdiepen erin. En wat uit de bus komt is een verrassing. De studenten worden er heel erg creatief van.

Wanneer gamers een project moeten doen zie je dat het soepel gaat. De reden hiervoor is dat ze tijdens gamen altijd in groepen spelen. Dit heeft een groot voordeel. Wanneer ze in werkelijkheid een project moeten doen verloopt het makkelijk en creatief, want de samenwerking is helemaal prima. Vaak genoeg is samenwerking een probleem voor groepsopdrachten, maar als beide partijen gamen in hun dagelijkse activiteit dan heeft dit heel veel voordelen.

Gamen brengt je naar een wereld vol fantasie. Je verbeeldt je van tevoren hoe je kunt winnen of hoe je de game gaat oplossen. Hierdoor ga je in werkelijkheid ook vooruit denken wanneer je iets moet doen. Je fantasie is breed en je gaat daardoor heel creatief te werk. Soms zie jij alleen wat anderen niet zien. Maar het is een talent waarna een ieder verlangt.

Gamen wordt en eerste als negatief gezien, omdat het ook verslavend kan zijn. Maar jij moet jezelf kunnen trainen om aan een bepaald tijdstip te houden. Of wat je ook kunt doen is in je zelf weten dat je na het afronden van een game level gaat stoppen met spelen en verder gaat met andere activiteiten. Gamen is niet fout, maar heeft juist veel meer goeie kanten. Je wordt stressvrij en ook heel erg creatief.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top